Jahodový hrk
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 3/4 hrnku moučkového cukru
- prášek do pečiva
- 2 lžíce kakaa
- 2 vejce
- 1/2 hrnku vlažné vody
- 1/2 hrnku oleje
- Krém:
- 2 šlehačky
- 2 pudinky Ole bez vaření
- 1 jahodový kompot
- Poleva:
- 1/2 litru jahodového džusu
- 1 pudinkový prášek
- 1 vanilkový cukr
Postup Jahodový hrk
Postup přípravy receptu
-
Na těsto smíchejte všechny suché suroviny, do nich pak přidejte všechny mokré. Metličkou zamíchejte a dejte do kulaté, nejlépe teflonové, zavírací formy, dno vyložené pečícím papírem, boky lehce vytřené olejem. Pečte na 170 stupňů cca 15 min. Dejte vychladnout.
Uvařte si jahodový džus s cukrem a pudingem. Nechte trochu vychladnout.
Ve větší míse s víkem smíchejte šlehačku s kompotem a pudingem. Pokud jsou jahody v kompotu větší, můžete je trochu pokrájet. Nerozpadnou se tolik, jako mandarinky v původním hrk-hrk krému. Všichni asi postup krému znáte, ale pro ty, co ho neznají: do mísy dejte všechny suroviny na krém, pevně zavřete víkem a třeste tak dlouho, dokud se nepřestanou suroviny v míse pohybovat. Trvá to jen chvilku. No a to je skoro všechno.
Na vychladlý korpus uhlaďte jahodový hrk-hrk krém a zalijte pudinkem. Nechte uležet nejlépe přes noc v lednici.