Dort ze zakysané smetany
Recepty, MoučníkyPostup Dort ze zakysané smetany
Postup přípravy receptu
-
Vymažeme si formu nebo jakoukoliv misku máslem a vysypeme kokosem.
Poté si vedle do misky dáme zakysané smetany a na každou smetanu patří 2 lžíce cukru. To smícháme a přidáme trochu rumu, tak jednu malou lžičku, to pro snadnější rozpuštění cukru.
Pak ve vymazané misce či formě vyskládáme řadu piškotů, na které dáme vrstvu ze zakysaných smetan, pak pokryjeme další vrstvou a to opakujeme dokud nedojdou suroviny.
Nejlepší je nechat na vrchu smetanu, piškoty ne a dáme do lednice.
Nejlepší je, pokud se nechá alespoň půl dne v lednici, aby se piškoty natáhly smetanovou směsí. Drží pak i tvar a dá se podávat na dortové trojúhelníky. Ale my ho máme tak rádi,že už po pár hodinách ho vyndáváme z lednice a dáváme si alespoň první vzorek.:-)