Vepřový guláš s mletým masem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

600 g vepřové plece
200-250 g mletého vepřového masa
3 cibule
4 stroužky česneku
plná lžíce sádla
2 lžíce červené papriky
2 lžíce rajčatového protlaku
300-400 ml vývaru nebo vody
1 lžíce hladké mouky
1/2 lžičky mletého zázvoru
kmín
pepř
sůl
chilli

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na větší kostky, cibuli na drobno. Rozehřejeme sádlo, přidáme cibuli a smažíme do zlaté barvy. Přidáme kostky masa a necháme zatáhnout. Po chvíli přisypeme mleté maso, papriku, česnek, protlak a zbytek koření.

  2. Chvíli orestujeme, zaprášíme moukou a zalijeme horkým vývarem. Vaříme do změknutí masa. Mleté maso to dost zahustí tak už není třeba zahušťovat, ale komu by se to zdálo málo, rozmíchá trochu mouky v trošce vody a povaří s gulášem. Dochutíme a podáváme s knedlíkem nebo chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!