Vepřový guláš s mletým masem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 600 g vepřové plece
- 200-250 g mletého vepřového masa
- 3 cibule
- 4 stroužky česneku
- plná lžíce sádla
- 2 lžíce červené papriky
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 300-400 ml vývaru nebo vody
- 1 lžíce hladké mouky
- 1/2 lžičky mletého zázvoru
- kmín
- pepř
- sůl
- chilli
Postup Vepřový guláš s mletým masem
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na větší kostky, cibuli na drobno. Rozehřejeme sádlo, přidáme cibuli a smažíme do zlaté barvy. Přidáme kostky masa a necháme zatáhnout. Po chvíli přisypeme mleté maso, papriku, česnek, protlak a zbytek koření.
Chvíli orestujeme, zaprášíme moukou a zalijeme horkým vývarem. Vaříme do změknutí masa. Mleté maso to dost zahustí tak už není třeba zahušťovat, ale komu by se to zdálo málo, rozmíchá trochu mouky v trošce vody a povaří s gulášem. Dochutíme a podáváme s knedlíkem nebo chlebem.