Perníkové řezy s marcipánovým krémem
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 2 vejce
- 150 g cukru
- 30 g oleje
- 270ml mléka
- 230 g hladké mouky
- 1/2 kypřícího prášku do perníku (Dr. Oetker)
- 1 polévková lžíce kakaa
- Krém:
- 800 ml mléka
- 2 lžíce cukru
- 130 g marcipánu
- 1 čajová lžička citronového aroma (Dr. Oetker)
- 1 sáček krémového prášku Zlatý klas (Dr. Oetker)
- 60 g másla pokrájeného na kostky
- Na dokončení:
- 1 sáček tmavé polevy (Dr. Oetker)
- 1 sáček bílé polevy (Dr. Oetker)
Postup Perníkové řezy s marcipánovým krémem
Postup přípravy receptu
-
Předehřejte troubu na 180˚C. Hluboký plech vyložte pečícím papírem tak, aby okraje papíru dosahovaly nad okraje formy. Místo pečícího papíru můžete formu vymazat olejem a vysypat hrubou moukou nebo krupicí.
V míse prošlehejte vejce s cukrem. Přilijte olej a mléko a promíchejte. Poté do směsi důkladně vmíchejte sypké směsi. Těsto nalijte do formy a pečte 30 minut.
Odlijte si 100ml mléka. Zbytek mléka nalijte do hrnce a přidejte do něj na malé kousky nadrobený marcipán a cukr. Míchejte, dokud se marcipán nerozpustí. Přidejte citronové aroma.
Ve 100ml mléka rozmíchejte krémový prášek a nalijte jej do téměř vroucí mléčné směsi. Vařte 2 minuty. Vmíchejte máslo. Krém nalijte na upečený korpus. A nechte zchladnout.
Obě polevy rozehřejte. Polevu střídavě nalévejte na koláč a roztírejte, aby se lehce barvy propojily. Nechte vychladit.