Perníkové řezy s marcipánovým krémem

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
2 vejce
150 g cukru
30 g oleje
270ml mléka
230 g hladké mouky
1/2 kypřícího prášku do perníku (Dr. Oetker)
1 polévková lžíce kakaa
Krém:
800 ml mléka
2 lžíce cukru
130 g marcipánu
1 čajová lžička citronového aroma (Dr. Oetker)
1 sáček krémového prášku Zlatý klas (Dr. Oetker)
60 g másla pokrájeného na kostky
Na dokončení:
1 sáček tmavé polevy (Dr. Oetker)
1 sáček bílé polevy (Dr. Oetker)

Postup přípravy receptu

  1. Předehřejte troubu na 180˚C. Hluboký plech vyložte pečícím papírem tak, aby okraje papíru dosahovaly nad okraje formy. Místo pečícího papíru můžete formu vymazat olejem a vysypat hrubou moukou nebo krupicí.

  2. V míse prošlehejte vejce s cukrem. Přilijte olej a mléko a promíchejte. Poté do směsi důkladně vmíchejte sypké směsi. Těsto nalijte do formy a pečte 30 minut.

  3. Odlijte si 100ml mléka. Zbytek mléka nalijte do hrnce a přidejte do něj na malé kousky nadrobený marcipán a cukr. Míchejte, dokud se marcipán nerozpustí. Přidejte citronové aroma.

  4. Ve 100ml mléka rozmíchejte krémový prášek a nalijte jej do téměř vroucí mléčné směsi. Vařte 2 minuty. Vmíchejte máslo. Krém nalijte na upečený korpus. A nechte zchladnout.

  5. Obě polevy rozehřejte. Polevu střídavě nalévejte na koláč a roztírejte, aby se lehce barvy propojily. Nechte vychladit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!