Domácí tagliatelle s cukrovým hráškem a rajčaty

Recepty, Těstoviny

Suroviny

(Na těstoviny se zpracuje):
1 vejce
100 g hladké mouky farina – vysokolepkové mouky
1 šalotka
1 vrchovatá lžíce kvalitního rajského protlaku seženete v Marks&Spencer
1 stroužek česneku
5 cherry rajčátek překrojených napůl
40 g cukrového hrášku překrojené na šikmo
4 cl suchého vína
Snítka rozmarýnu - nasekaný na jemno
Cukr
Sůl
Olivový olej
Parmezán

Postup přípravy receptu

  1. Připravte si těsto na těstoviny. Množství mouky je orientační a proto raději zpočátku zpracovávejte vejce s menším množstvím mouky a pak postupně přidávejte. Těsto rozválejte na tenký plát, z něhož nařežete dlouhé nudle široké asi 7 mm. Nechte je chvíli stranou lehce prosušit.

  2. Poté těstoviny uvařte v osolené vroucí vodě al dente.

  3. Na pánev nalijte asi 1 lžíci oleje. Šalotku nakrájejte na jemno a nechte jí zpěnit.

  4. Přidejte do pánve rajčatovou pastu a jemně podrcený česnek.

  5. Přisypte špetku cukru a promíchejte. Když česnek zavoní, přilijte víno a drobně nasekaný rozmarýn.

  6. Nechte tekutinu odpařit a zalijte 0,5 dl vody.

  7. Do pánve přidejte cukrový hrášek a cherry rajčátka. Lehce osolte a za stálého míchání nechte omáčku zhoustnout. Trvá to asi minutu.

  8. Do pánve přidejte scezené těstoviny, promíchejte a servírujeme.

  9. Na talíři posypejte hoblinkami parmezánu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!