Česneková polévka po provensálsku
Recepty, PolévkySuroviny
- 5 stroužků česneku
- přibližně 6 lžic oleje
- 2 lžíce hl. mouky
- přibližně 3 l vývaru (zeleninový, kuřecí nebo z kostky),
- špetka tymiánu
- 2 hrsti polévkových nudlí
- petrželka
- 2 lžíce polévkového koření
- chléb (opečené kostky)
- sůl
- pepř
- 3 hrsti pórku nakrájeného na kolečka
Postup Česneková polévka po provensálsku
Postup přípravy receptu
-
Na pánvičku si dáme prolisovaný česnek s olejem, trošku opečeme. Hrnec odstavíme z ohně, přidáme hladkou mouku, vařečkou rozmícháme. Jíšku osmažíme dozlatova.
Hrnec si odstavíme, zalijeme hrnkem studené vody a metličkou rozmícháme jíšku, až nebudou žádné žmolky.
Teď je čas si uvařit nudle: v připraveném vývaru si uvaříme nudle podle návodu. Scedíme vývar do hrnce kde máme česnek a nudle si necháme stranou v druhém hrnci.
Do hrnce s vývarem přidáme tymián, nakrájený pórek, polévkové koření, pepř, popřípadě ještě kostku bujonu podle chuti a síly vývaru. Vaříme dokud není pórek měkký.
Vypneme hrnec, do něho přidáme nudle, nakrájenou petrželku a dosolíme podle chuti. Podáváme s opečeným chlebem.