Bezlepková bublanina s lesním ovocem
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 100 g rýžové mouky
- 100 g tapiokové mouky
- 150 g pohankové mouky
- 4 polévkové lžíce jemné rýžové krupičky
- 1 čajová lžička psyllia
- 500 ml sušeného rýžového nápoje Zajíc
- 6 čajových lžiček sirupu agave
- 5 čajových lžiček rozpuštěného a vychladlého ghee
- 1 vrchovatá čajová lžička sody bikarbony
- vanilkový cukr na posypání
Postup Bezlepková bublanina s lesním ovocem
Postup přípravy receptu
-
Všechny mouky, krupičku, sodu a psylium smícháme dohromady. Přidáme agave a rýžový nápoj Zajíc. Pořádně promícháme. Na závěr do těsta vmícháme rozpuštěné a vychladlé ghee.
Těsto nalijeme na plech vystlaný pečícím papírem a poklademe lesním ovocem. Posypeme vanilkovým cukrem.
Troubu zapneme na několik minut na 230 stupňů, plech s koláčem vložíme do trouby a pečeme, než je těsto suché a nelepí se.
Po vytažení z trouby necháme vychladnout.