Bezlepková bublanina s lesním ovocem

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

100 g rýžové mouky
100 g tapiokové mouky
150 g pohankové mouky
4 polévkové lžíce jemné rýžové krupičky
1 čajová lžička psyllia
500 ml sušeného rýžového nápoje Zajíc
6 čajových lžiček sirupu agave
5 čajových lžiček rozpuštěného a vychladlého ghee
1 vrchovatá čajová lžička sody bikarbony
vanilkový cukr na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Všechny mouky, krupičku, sodu a psylium smícháme dohromady. Přidáme agave a rýžový nápoj Zajíc. Pořádně promícháme. Na závěr do těsta vmícháme rozpuštěné a vychladlé ghee.

  2. Těsto nalijeme na plech vystlaný pečícím papírem a poklademe lesním ovocem. Posypeme vanilkovým cukrem.

  3. Troubu zapneme na několik minut na 230 stupňů, plech s koláčem vložíme do trouby a pečeme, než je těsto suché a nelepí se.

  4. Po vytažení z trouby necháme vychladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!