Hřibovo-masové koule plněné vejci

Recepty, Mleté maso

Suroviny

300 g hřibů
500 g vepřové plece
100 ml smetany
1 cibule
3 stroužky česneku
1 lžička soli
½ lžičky drceného kmínu
¼ lžičky mletého pepře
strouhanka na zahuštění
4 vejce uvařená natvrdo
2 lžíce oleje
strouhanka na obalení

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji orestujeme očištěné a drobně pokrájené hřiby. Maso, orestované hřiby, cibuli a česnek pomeleme na masovém mlýnku. Přidáme smetanu, sůl, pepř, kmín a promícháme. Zahustíme strouhankou tak, aby se z hmoty daly dobře tvarovat koule.

  2. Masovou směs rozdělíme na 4 díly. Vejce oloupeme, každé opatrně obalíme masovou směsí a poté zlehka obalíme ve strouhance.

  3. Koule naskládáme do pekáčku na pečící papír a v troubě, předehřáté na 180°C, pečeme 40 minut. Během pečení malinko podlijeme horkou vodou. Na přílohu se hodí pečivo i bramborová kaše.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!