Hřibovo-masové koule plněné vejci
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 300 g hřibů
- 500 g vepřové plece
- 100 ml smetany
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 lžička soli
- ½ lžičky drceného kmínu
- ¼ lžičky mletého pepře
- strouhanka na zahuštění
- 4 vejce uvařená natvrdo
- 2 lžíce oleje
- strouhanka na obalení
Postup Hřibovo-masové koule plněné vejci
Postup přípravy receptu
-
Na oleji orestujeme očištěné a drobně pokrájené hřiby. Maso, orestované hřiby, cibuli a česnek pomeleme na masovém mlýnku. Přidáme smetanu, sůl, pepř, kmín a promícháme. Zahustíme strouhankou tak, aby se z hmoty daly dobře tvarovat koule.
Masovou směs rozdělíme na 4 díly. Vejce oloupeme, každé opatrně obalíme masovou směsí a poté zlehka obalíme ve strouhance.
Koule naskládáme do pekáčku na pečící papír a v troubě, předehřáté na 180°C, pečeme 40 minut. Během pečení malinko podlijeme horkou vodou. Na přílohu se hodí pečivo i bramborová kaše.