Okurková limonáda

Recepty, Nápoje

Suroviny

1 salátová okurka
1 litr jemně perlivé minerálky
třtinový cukr
citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Okurku oloupejte a najemno nastrouhejte na struhadle.

  2. V míse okurku zalijte litrem minerálky a přisypte tak 2 lžíce cukru a 2 lžíce šťávy z limetky nebo citronu (kdo má rád sladší přidá cukr, kdo zase kyselejší přidá víc limetkové šťávy).

  3. Celou směs lehce promíchejte a následně rozmixujte tyčovým mixérem.

  4. Vzniklou směs proceďte přes sítko do džbánu či jiné větší nádoby.

  5. Dejte limonádu vychladit do lednice – protože teplá není vůbec dobrá!!!


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!