Hřibovo-zeleninová směs
Recepty, HoubySuroviny
- 10 menších tvrdých hříbků
- 1 větší kapie
- 1 větší cibule
- 1 lžička granulovaného česneku
- 1 dl sladké chilli omáčky
- ½ dl vody
- 2 lžíce oleje
- sůl
- sýr typu eidam podle chuti
Postup Hřibovo-zeleninová směs
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme, hříbky nakrájíme na tenké plátky, cibuli a papriku na tenké proužky.
Na oleji orestujeme hříbky, přidáme cibuli, papriku, chilli omáčku a vodu. Přidáme česnek, mírně osolíme, promícháme a pod pokličkou slabým varem dusíme 15 minut.
Poté podle potřeby silným varem zredukujeme hustotu, odstavíme ze sporáku a necháme vystydnout. Podáváme na osmaženém pečivu. Podle chuti můžeme posypat nastrouhaným sýrem.