Vepřové plátky na hlívě
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 plátky vepřových plátků (kýta, kotlet, plec)
- 1 větší cibule
- cca 300 g hlívy
- 2-3 lžičky sladké papriky
- sůl, pepř
- olej
- 1 lžíce hladké mouky na zahuštění
Postup Vepřové plátky na hlívě
Postup přípravy receptu
-
Na oleji osmahneme cibuli dorůžova, plátky mírně naklepeme, osolíme, opepříme a restujeme z obou stran na cibuli.
Přidáme na proužky nakrájenou hlívu, sladkou papriku, ještě chvilinku opékáme a zalijeme vodou.
Dusíme v tlakovém hrnci cca 20 min. nebo v klasickém doměkka.
Šťávu zahustíme moukou, rozmíchanou v trošce vody. Podáváme s knedlíkem, těstovinami, nebo jako já, s haluškami.