Vepřové plátky na hlívě

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 plátky vepřových plátků (kýta, kotlet, plec)
1 větší cibule
cca 300 g hlívy
2-3 lžičky sladké papriky
sůl, pepř
olej
1 lžíce hladké mouky na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji osmahneme cibuli dorůžova, plátky mírně naklepeme, osolíme, opepříme a restujeme z obou stran na cibuli.

  2. Přidáme na proužky nakrájenou hlívu, sladkou papriku, ještě chvilinku opékáme a zalijeme vodou.

  3. Dusíme v tlakovém hrnci cca 20 min. nebo v klasickém doměkka.

  4. Šťávu zahustíme moukou, rozmíchanou v trošce vody. Podáváme s knedlíkem, těstovinami, nebo jako já, s haluškami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!