Dobrá buchta:)

Recepty, Moučníky

Suroviny

1x Vanilkový pudink (záleží kdo jaký chce)
125 g hladké mouky
125 g polohrubé mouky
125 g cukr krupice
4-6 vajíček
1x prášek do pečiva
1x vanilkový cukr
1x velký bílý jogurt
1x mletá skořice
1 l mléka polotučného

Postup přípravy receptu

  1. Pudink: Nejprve si uvaříme mléko s pudinkem (když máte plnotučné zředíme s vodou). Vaříme do té doby, pokud pudink nezačne houstnout (měl by být hotový tak, že ještě trochu teče).

  2. Těsto: Do mísy dáme obě mouky (do které zamícháme prášek do pečiva), cukr, vanilku a všechna vajíčka. Hmotu vyšleháme do té doby, pokud není hodně řídké těsto.

  3. Troubu rozpečeme na 190°C. Plech vymažeme máslem a vysypeme moukou.

  4. Na plech dáme těsto, které zalijeme pudinkem (po lžičkách lít na těsto) do té doby, než je celé těsto zalité pudinkem.

  5. Dáme péct na 20 min, podle potřeby snížíme si teplotu.

  6. Dohotovení: Připravíme si bílý jogurt, který ochutíme cukrem (4 lžičky).

  7. Po vyjmutí z trouby nalijeme na vrch.

  8. Posypeme skořicí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!