Flambované palačinky (Crêpes Suzette)
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- 4 hotové palačinky (třeba ty podle receptu v poznámce)
- Omáčka:
- 1 velký pomeranč
- 60 g másla
- 30 g cukru
- 4 lžíce likéru Grand Marnier
Postup Flambované palačinky (Crêpes Suzette)
Postup přípravy receptu
-
Nastrouháme si kůru z poloviny omytého pomeranče. Vymačkáme si tolik šťávy z pomeranče aby to vydalo na pět lžic.
Do pánve dáme nastrouhanou pomerančovou kůru i šťávu, máslo a cukr. Zahříváme na mírném ohni dokud se nám máslo nerozpustí. Každou palačinku přehneme na půl a pak ještě jednou na čtvrtku. Palačinky poskládáme do omáčky v pánvi, prohřejeme a pořádně je okoupeme v omáčce. Pak je otočíme z druhé strany.
V malém kastrůlku si na mírném ohni zahřejeme likér, odstavíme z ohně a zapálíme. Hořícím likérem přelijeme palačinky. Po zhasnutí plamene můžeme podávat.