Kuřecí roláda s houbovou náplní

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

400 g kuřecího stehenního steaku
(jak kdo rád, s kůží nebo bez)
400 g mletého vepřového masa (plec)
1 střední cibule
1 starší rohlík
hrst sušených hub
sůl
pepř
sušené nebo čerstvé oregano
2 PL oleje
1 ks vejce
anglická slanina

Postup přípravy receptu

  1. Potravinovou folii poklademe plátky anglické slaniny, na ni rozložíme kuřecí steaky, které nožem rozřízneme na tenčí pláty, lehce osolíme a opepříme.

  2. Necháme chvíli v troše horké vody namočit suché hřiby (pokud použijeme čerstvé - třeba žampiony, nenamáčíme). V míse smícháme mleté maso, vejce, koření a sůl, namočené houby a rohlík nakrájený na kostičky. Přidáme drobně nasekanou cibuli.

  3. Náplň rovnoměrně rozprostřeme na kuřecí maso, a pomocí folie zavineme do rolády. Pokud je potřeba, dáme ještě jednu vrstvu folie. Pečeme zakryté, (mám pekáček s pokličkou) cca 90 minut na 170°C - podle trouby. Nebojte se, folii se nic nestane, je na 170 °C odolná a pečeme přikryté, aby na ni nešel žár z trouby. Necháme trošku vychladnout, aby se dala krájet a můžeme podávat, jak teplou, tak studenou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!