Vepřové kotlety a krkovice pečené v hrubozrnné hořčici, slanině a cibulích
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 vepřové kotlety bez kosti
- 2 silnější vepřové krkovice
- 3 PL hrubozrnné hořčice
- sůl
- cayenský pepř
- 3 větší cibule
- 150 g zauzené slaniny
- olej na naložení
- vývar
Postup Vepřové kotlety a krkovice pečené v hrubozrnné hořčici, slanině a cibulích
Postup přípravy receptu
-
Kotlety i krkovici po stranách nakrojíme a přes folii naklepeme. Osolíme a hustě potřeme hrubozrnnou hořčicí. Posypeme cayenským pepřem a zakápneme olejem. Dáme na noc do ledničky.
Druhý den naložené maso vložíme do pekáčku, posypeme hustě pokrájenou cibulí a pokrájenou slaninou. Podlijeme vývarem z kostí a pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů dozlatova. Podléváme výpekem. Podáváme s brambory.