Brambory cibuláčky z papiňáku

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

5 středně velkých brambor
3 středně velké cibule
3 stroužky česneku
2 cm plátek anglické slaniny
1 lžíce oleje
4 lžíce worcesterové omáčky
½ lžičky celého kmínu
špetka mletého pepře
sůl podle potřeby
pažitka nebo jiná zelená bylinka

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme a nakrájíme. Brambory na 0,5 cm silné plátky, cibuli na tenké půlměsíčky a česnek prolisujeme. Slaninu nakrájíme nadrobno a dáme ji společně s kmínem do papiňáku (tlakového hrnce) na rozehřátý olej restovat do zrůžovění.

  2. Poté přidáme cibuli a necháme mírně zezlátnout. Dále přidáme brambory, prolisovaný česnek a worcestrovou omáčku. Promícháme a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí. Od doby varu, kdy ubereme plamen na minimum necháme pozvolna vařit 4 minuty. Hrnec odstavíme bokem, necháme cca 3 minuty dojít a po uvolnění tlakového ventilu hrnec otevřeme.

  3. Brambory podle potřeby osolíme, posypeme nakrájenou pažitkou a podáváme. Je to vhodná příloha k různě upravenému masu, ale hodí se i jako samostatný pokrm se zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!