Brambory cibuláčky z papiňáku
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 5 středně velkých brambor
- 3 středně velké cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 cm plátek anglické slaniny
- 1 lžíce oleje
- 4 lžíce worcesterové omáčky
- ½ lžičky celého kmínu
- špetka mletého pepře
- sůl podle potřeby
- pažitka nebo jiná zelená bylinka
Postup Brambory cibuláčky z papiňáku
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme a nakrájíme. Brambory na 0,5 cm silné plátky, cibuli na tenké půlměsíčky a česnek prolisujeme. Slaninu nakrájíme nadrobno a dáme ji společně s kmínem do papiňáku (tlakového hrnce) na rozehřátý olej restovat do zrůžovění.
Poté přidáme cibuli a necháme mírně zezlátnout. Dále přidáme brambory, prolisovaný česnek a worcestrovou omáčku. Promícháme a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí. Od doby varu, kdy ubereme plamen na minimum necháme pozvolna vařit 4 minuty. Hrnec odstavíme bokem, necháme cca 3 minuty dojít a po uvolnění tlakového ventilu hrnec otevřeme.
Brambory podle potřeby osolíme, posypeme nakrájenou pažitkou a podáváme. Je to vhodná příloha k různě upravenému masu, ale hodí se i jako samostatný pokrm se zeleninovým salátem.