Sashimi z tuňáka s avokádem a rajčatovou-koriandrovou salsou

Recepty, Ryby

Suroviny

300 g (žlutoploutvého) tuňáka sashimi kvality
1 větší avokádo
Salsa:
svazek koriandru
1/2 červené cibule
4 oválná keříková cherry rajčátka
šťáva z 5 limet
olivový olej
(sůl)

Postup přípravy receptu

  1. Limetky odšťavněte.

  2. Cibuli nakrájejte nadrobno. Rajčátka zbavte semínek a nakrájejte na drobné kostičky. Koriandr zbavte silných stonků a nasekejte.

  3. Zeleninu, bylinky, limetkovou šťávu a olej smíchejte.

  4. Tuňáka nakrájejte na plátky. Avokádo rozpulte, vyjměte pecku a nakrájejte na plátky. Naaranžujte na talíř. Ihned podávejte.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!