Třímlékový koláč

Recepty, Moučníky

Suroviny

Korpus:
115 g hodně změklého másla
225 g cukru
5 vajec
165 g hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
Prolití:
1 konzerva Salka
1 konzerva neslazeného kondenzovaného mléka
125 ml plnotučného mléka
Krém:
2 smetany na šlehání (já dávám jednu smetanu a jednu zakysanou smetanu)

Postup přípravy receptu

  1. Změklé máslo vyšleháme s cukrem do pěny a po jednom zašleháme vejce. Přidáme mouku s práškem do pečiva. Těsto rozetřeme na malý plech (23x33 cm) a upečeme při 175 stupních, cca 30 minut. Ještě horký korpus hustě propícháme vidličkou a necháme vychladnout.

  2. Na prolití smícháme všechna 3 mléka a prolijeme celý korpus. Zakryjeme potravinářskou fólií a necháme v lednici minimálně hodinu nasáknout.

  3. Ozdobíme ušlehanou smetanou nebo kombinací ušlehané smetany se zakysanou smetanou a zdobíme ovocem, čokoládou apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!