Kotletky v pórkovo- rajské omáčce

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

800 g vepřových kotlet
1 velká cibule
3 stroužky česneku
sůl
pepř
sladká paprika
majoránka
2 středně velké pórky
150 ml rajského protlaku
1-2 lžičky cukru
olej
masový vývar

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme.

  2. Na rozehřátém oleji plátky z obou stran opečeme a vyjmeme stranou.

  3. Do výpečku vsypeme nakrájenou cibuli a nasekané stroužky česneku a restujeme.

  4. Pak cibuli poprášíme paprikou, vrátíme zpět maso a podlijeme vývarem. Necháme pomalu dusit do poloměkka.

  5. Pórky nakrájíme na půlkolečka, přihodíme ke skoro měkkému masu a necháme dodusit.

  6. Měkké maso vyndáme bokem a omáčku rozmixujeme. Vmícháme rajský protlak, vrátíme maso a ochutíme špetkou majoránky.

  7. Kyselejší chuť zjemníme troškou cukru, podle potřeby dosolíme a můžeme vypnout. Podáváme s těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!