Skořicové parádění

Recepty, Zdobení

Suroviny

1 bílek
hladké mouky tolik, co váží bílek!
30 g moučkového cukru
1/4 lžičky mleté skořice

Postup přípravy receptu

  1. V misce umícháme všechny suroviny dohladka, směsí naplníme zdobicí sáček a na pečicí papír stříkáme tenké obrazce (síťky, čmáranice apod.). Netvoříme příliš velké obrazce ani velké plochy. Mé čmárání bylo velké asi 6 x 6 cm.

  2. Pečeme v troubě předehřáté cca na 180°C asi dvě minuty - kontrolujeme.

  3. Když tvary lehce zezlátnou, vyjmeme je z trouby.

  4. Ještě několik minut po vytažení jsou krásné tvárné a lze je ohýbat do různých tvarů.

  5. Pokud pečení přeženete, tvárné už sice nebudou.

  6. Toto těsto je po vychladnutí krásně křupavé;-) Používáme ke zdobení dezertů (poháry, moučníky atd.)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!