Vepřová krkovička zapečená s brambory, rajčaty a olivami
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- brambory
- 2 rajčata
- 1 balení olivy (já koupila balené)
- 1 velká cibule (kdo má rád cibuli, může i více)
- drcený kmín
- vepřová krkovička (cca 4 plátky)
- olej
- grilovací koření
- česnek 2 stroužky
- trochu tvrdého sýru
Postup Vepřová krkovička zapečená s brambory, rajčaty a olivami
Postup přípravy receptu
-
Krkovičku si den předem nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a dáme do misky s připravenou směsí oleje, grilovacím kořením a česnekem. Necháme uležet v lednici.
Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, propláchneme a dáme na dno pekáče, osolíme a posypeme drceným kmínem (popř. dáme bylinky dle chuti). Rajčata zbavíme bubáků, nakrájíme na kolečka a klademe na brambory.
Nahoru dáme ještě olivy (já je rozkrojila napůl, ale můžou být i v celku). Další vrstvou poklademe maso a nahoru ještě nakrájenou cibuli.
Takto navrstvenou směs dáme do vyhřáté trouby na 180°C na cca 35 minut.
Pak maso vytáhneme a zkusíme vidličkou, zda je měkké, pokud ano, tak dáme nahoru tvrdý sýr a ještě necháme chvíli v troubě sýr rozpustit.