Vepřová krkovička zapečená s brambory, rajčaty a olivami

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

brambory
2 rajčata
1 balení olivy (já koupila balené)
1 velká cibule (kdo má rád cibuli, může i více)
drcený kmín
vepřová krkovička (cca 4 plátky)
olej
grilovací koření
česnek 2 stroužky
trochu tvrdého sýru

Postup přípravy receptu

  1. Krkovičku si den předem nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a dáme do misky s připravenou směsí oleje, grilovacím kořením a česnekem. Necháme uležet v lednici.

  2. Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, propláchneme a dáme na dno pekáče, osolíme a posypeme drceným kmínem (popř. dáme bylinky dle chuti). Rajčata zbavíme bubáků, nakrájíme na kolečka a klademe na brambory.

  3. Nahoru dáme ještě olivy (já je rozkrojila napůl, ale můžou být i v celku). Další vrstvou poklademe maso a nahoru ještě nakrájenou cibuli.

  4. Takto navrstvenou směs dáme do vyhřáté trouby na 180°C na cca 35 minut.

  5. Pak maso vytáhneme a zkusíme vidličkou, zda je měkké, pokud ano, tak dáme nahoru tvrdý sýr a ještě necháme chvíli v troubě sýr rozpustit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!