Bramborový salát s vejci a hlívou

Recepty, Saláty

Suroviny

400 g malých brambor (granaile)
4 vejce
2 hrsti polníčku
2 hrsti baby špenátu
150 g hlívy ústřičné
1 lžíce oleje
sedmikrásky
Dresink:
2 lžíce olivového oleje
1 větší lžička medové hořčice
2 lžičky citronové šťávy
sůl
pepř
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvařte ve slupce doměkka a nechte zchladnout.

  2. Vejce uvařte natvrdo.

  3. Hlívu nakrájejte podélně na nudličky. Na oleji rozehřejte lžíci oleje, vložte houby, posolte a opékejte dohněda. Bude to trvat asi 10 minut. Noha je trochu tužší. Tu můžete pokrájet na menší kousky, aby se rychleji propekla.

  4. Brambory přepulte a naservírujte spolu s polníčkem a špenátem na talíř. Uvařená vejce oloupejte a nakrájejte na silnější plátky. Rozložte na salát vždy po dvou vejcích. Posypejte salát hlívou.

  5. Suroviny na dresink důkladně rozmíchejte a salát jím přelijte. Ozdobte sedmikráskami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!