Bramborový salát s vejci a hlívou
Recepty, SalátySuroviny
- 400 g malých brambor (granaile)
- 4 vejce
- 2 hrsti polníčku
- 2 hrsti baby špenátu
- 150 g hlívy ústřičné
- 1 lžíce oleje
- sedmikrásky
- Dresink:
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 větší lžička medové hořčice
- 2 lžičky citronové šťávy
- sůl
- pepř
- pažitka
Postup Bramborový salát s vejci a hlívou
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvařte ve slupce doměkka a nechte zchladnout.
Vejce uvařte natvrdo.
Hlívu nakrájejte podélně na nudličky. Na oleji rozehřejte lžíci oleje, vložte houby, posolte a opékejte dohněda. Bude to trvat asi 10 minut. Noha je trochu tužší. Tu můžete pokrájet na menší kousky, aby se rychleji propekla.
Brambory přepulte a naservírujte spolu s polníčkem a špenátem na talíř. Uvařená vejce oloupejte a nakrájejte na silnější plátky. Rozložte na salát vždy po dvou vejcích. Posypejte salát hlívou.
Suroviny na dresink důkladně rozmíchejte a salát jím přelijte. Ozdobte sedmikráskami.