Domácí proteinová kari polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

Na vývar:
2 kuřecí skelety
2l vody
sůl
celý pepř
bobkový list
1 cibule
1 kg libovolné zeleniny (mrkev,celer,řapíkatý celer,květák,fazolky,cuketa.....)
mletý koriandr
kari koření
chilli paprička
proteinový prášek (syrovátkový,konopný,rýžový...)-já jsem na toto množství polévky dala cca 200g syrovátkového proteinu

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí skelety vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a přidáme koření a přepůlenou cibuli. Vaříme velmi mírným varem cca 3 hodiny (nejlépe v pomalém hrnci).

  2. Mezitím očistíme, popř. oloupeme zeleninu a nakrájíme ji na větší kousky.

  3. Hotový vývar přecedíme a vrátíme ho zpátky na zdroj tepla. Přisypeme zeleninu a vaříme tak dlouho, až zelenina změkne.

  4. Přidáme chilli papričku, kari, koriandr a proteinový prášek a polévku rozmixujeme.

  5. Přidáme maso obrané z kostí, polévku popř. dosolíme a podáváme.

  6. Zbylou polévku prudce zchladíme, rozdělíme do kelímků nebo umělohmotných krabiček a dáme zmrazit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!