Domácí proteinová kari polévka
Recepty, PolévkySuroviny
- Na vývar:
- 2 kuřecí skelety
- 2l vody
- sůl
- celý pepř
- bobkový list
- 1 cibule
- 1 kg libovolné zeleniny (mrkev,celer,řapíkatý celer,květák,fazolky,cuketa.....)
- mletý koriandr
- kari koření
- chilli paprička
- proteinový prášek (syrovátkový,konopný,rýžový...)-já jsem na toto množství polévky dala cca 200g syrovátkového proteinu
Postup Domácí proteinová kari polévka
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí skelety vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a přidáme koření a přepůlenou cibuli. Vaříme velmi mírným varem cca 3 hodiny (nejlépe v pomalém hrnci).
Mezitím očistíme, popř. oloupeme zeleninu a nakrájíme ji na větší kousky.
Hotový vývar přecedíme a vrátíme ho zpátky na zdroj tepla. Přisypeme zeleninu a vaříme tak dlouho, až zelenina změkne.
Přidáme chilli papričku, kari, koriandr a proteinový prášek a polévku rozmixujeme.
Přidáme maso obrané z kostí, polévku popř. dosolíme a podáváme.
Zbylou polévku prudce zchladíme, rozdělíme do kelímků nebo umělohmotných krabiček a dáme zmrazit.