Vepřové na slanině s medvědím česnekem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

600 g vepřového masa bez kosti: libová krkovice, kotleta, plec...
2 cibule
120 g anglické slaniny nebo moravské...
1 plnější lžíce sádla
sůl
pepř mletý
vývar dle potřeby
jíška nebo záklechtka
50 g medvědího česneku

Postup přípravy receptu

  1. Na rozpuštěném másle osmažíme drobně pokrájené cibule lehce dozlatova. Ke konci smažení přidáme osmažit i na kostičky pokrájenou slaninu.

  2. Maso dle vlastního výběru (lze použít i drůbeží nebo králičí) pokrájíme na plátky nebo kostky, osolíme, opepříme a přidáme zatáhnout k cibulovo-slaninové směsi.

  3. Přilijeme vývar, zhruba půllitr a dusíme na mírném ohni, pod poklicí, doměkka, za občasného promíchání a případného podlití. Když máme maso měkké, omáčku zahustíme do požadované hustoty jíškou nebo záklechtkou a necháme provařit, případně ještě dochutíme solí a pepřem.

  4. Po zahuštění a provaření omáčku odstavíme a vmícháme do ní drobně pokrájené listy medvědího česneku.

  5. Podáváme s rýží, bramborem, knedlíkem, noky...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!