Čokoládový krém na dorty (vegan)

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

1,5 litru čokoládového mléka nebo ovesného mléka
180 g javorového sirupu
100 g hořké čokolády(min.70%)
3 lžíce kukuřičné mouky
2,5 lžičky agaru nebo 7 lžiček agarových vloček
2 lžíce kakao

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve do hrce nalijeme mléko se sirupem a zahřejeme, ale nevaříme.

  2. Přidáme kakao a agar, zamícháme a přivedeme k varu.

  3. Poté stáhneme teplotu na minimum a vaříme 4-5 minut, pokud jsme použili agarový prášek, nebo 10-12 minut pokud byly použity vločky.

  4. V malé misce smícháme kukuřičnou moučku se 3 lžícemi vody.

  5. Čokoládu nalámeme na menší kousky a vmícháme do teplého mléka dokud se čokoláda zcela nerozpustí.

  6. Poté přidáme směs kukuřičné moučky s vodou a za stálého míchání přivedeme opět k varu.

  7. Poté odstavíme a necháme min. 20 minut vychladnout.

  8. Krém rozdělíme na dvě části. Jednu část vlijeme na proříznutý korpus, necháme cca 10 minut a přiklopíme vrchní části korpusu.

  9. Zalijeme zbylým krémem a necháme zcela vychladnout při pokojové teplotě nejméně 6 hodin, nejlépe však přes noc.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!