Čokoládový krém na dorty (vegan)
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 1,5 litru čokoládového mléka nebo ovesného mléka
- 180 g javorového sirupu
- 100 g hořké čokolády(min.70%)
- 3 lžíce kukuřičné mouky
- 2,5 lžičky agaru nebo 7 lžiček agarových vloček
- 2 lžíce kakao
Postup Čokoládový krém na dorty (vegan)
Postup přípravy receptu
-
Nejprve do hrce nalijeme mléko se sirupem a zahřejeme, ale nevaříme.
Přidáme kakao a agar, zamícháme a přivedeme k varu.
Poté stáhneme teplotu na minimum a vaříme 4-5 minut, pokud jsme použili agarový prášek, nebo 10-12 minut pokud byly použity vločky.
V malé misce smícháme kukuřičnou moučku se 3 lžícemi vody.
Čokoládu nalámeme na menší kousky a vmícháme do teplého mléka dokud se čokoláda zcela nerozpustí.
Poté přidáme směs kukuřičné moučky s vodou a za stálého míchání přivedeme opět k varu.
Poté odstavíme a necháme min. 20 minut vychladnout.
Krém rozdělíme na dvě části. Jednu část vlijeme na proříznutý korpus, necháme cca 10 minut a přiklopíme vrchní části korpusu.
Zalijeme zbylým krémem a necháme zcela vychladnout při pokojové teplotě nejméně 6 hodin, nejlépe však přes noc.