Kuřecí směs na pánvi a italská focaccia

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

Na směs:
1 cuketa
2 kuřecí prsa
1 zakysaná smetana
2 cibule
sůl
bazalka
steakové koření
česnek
pepř
kmín
Focaccia:
500 g hladké mouky přesáté
300 ml vlažné vody
1/2 kostky droždí (nebo 1/2 balíčku instantního droždí)
olivy zelené
olivy černé
sušená rajčata
bazalka
tymián - dle chuti
sůl
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Na směs: dorůžova osmažíme na pánvi nadrobno nakrájené cibule. Přidáme na menší kousky(jako na čínu) pokrájené kuřecí maso, když už je maso trochu zatáhlé, přidáme na malé kousky nakrájenou a oloupanou cuketu.

  2. Podlijeme trochou vody. Přidáme sůl a ostatní koření, čekáme až je cuketa tak akorát, ani tvrdá ani moc blátivá a do směsi dáme smetanu.

  3. Promícháme necháme minutku provařit..ochutnáme, po případě ještě dochutíme a můžeme podávat. K této směsi je moc dobrá focaccia místo obyčejné přílohy, ale je chutná např. i s těstovinami.

  4. Focaccia:Mouku přesejeme, promísíme s instantním droždím a přidáme dvě lžičky soli. Zalijeme vodou a zpracujeme až nám vznikne hladké těsto, které dáme do mísy a přikryjeme utěrkou.

  5. Necháme nakynout asi tak hodinu a půl. Připravíme si velký plech který vymažeme olivovým olejem. Na plech dáme nakynuté těsto, prsty ho roztáhneme na plech tak, aby placka byla vysoká cca 1cm. Těsto posypeme bylinkami a posolíme,a můžeme, ale nemusíme, přidat olivy a sušená rajčata, které jemně zatlačíme do těsta.

  6. Pokapeme olivovým olejem (nemusíme s ním šetřit, lepší více než méně) necháme chvíli stát.

  7. Mezí tím si vyhřejeme troubu na 250°C, pečeme při stejné teplotě a po cca 15 minutách, když jsou okraje dorůžova, máme hotovo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!