Obyčejná bábovka
Recepty, MoučníkySuroviny
- 1 sáček vanilkového cukru
- 1 sáček prášku do pečiva
- 3 vejce
- 3/4 hrnku oleje
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru krupice
- 1 hrnek teplé vody
- 2 lžíce kakaa
Postup Obyčejná bábovka
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 160°C. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.
Prosátou mouku smícháme s cukrem, žloutky, práškem do pečiva, vanilkovým cukrem, olejem a teplou vodou. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků.
Formu na bábovku vymažeme a vysypeme. Nalijeme 3/4 těsta, do zbylé 1/4 přimícháme kakao a lijeme prostředkem formy. Pečeme v předehřáté troubě 20 minut na 160°C, poté teplotu zvýšíme na 180°C a dopečeme cca 20-30 minut.