Obyčejná bábovka

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 sáček vanilkového cukru
1 sáček prášku do pečiva
3 vejce
3/4 hrnku oleje
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru krupice
1 hrnek teplé vody
2 lžíce kakaa

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 160°C. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.

  2. Prosátou mouku smícháme s cukrem, žloutky, práškem do pečiva, vanilkovým cukrem, olejem a teplou vodou. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků.

  3. Formu na bábovku vymažeme a vysypeme. Nalijeme 3/4 těsta, do zbylé 1/4 přimícháme kakao a lijeme prostředkem formy. Pečeme v předehřáté troubě 20 minut na 160°C, poté teplotu zvýšíme na 180°C a dopečeme cca 20-30 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!