Špagety s omáčkou z rajčat, mletého masa a okurek

Recepty, Těstoviny

Suroviny

1 balíček špaget
250 g hovězího mletého masa
6 malých rajčátek
Passierte Tomaten(pyré z rajčat) - množství podle každého
čerstvá, nasekaná bazalka
sůl, pepř
1/2 velké salátové okurky
olivový olej
jarní cibulka
(voda)

Postup přípravy receptu

  1. Špagety uvaříme podle návodu. Mezitím si pokrájíme jarní cibulku i s natí a necháme ji zpěnit na oleji. K cibulce přidáme mleté maso a restujeme, dokud maso nepustí šťávu.

  2. Vmícháme rajčatové pyré, nasekaná rajčátka, na kostičky nakrájenou salátovou okurku. Stále opatrně mícháme. Můžeme přidat i malinko vody, aby se omáčka nechytala.

  3. Osolíme, opepříme a nakonec nasypeme na jemno nasekanou čerstvou bazalku. Na talíři přelijeme odcezené těstoviny a zdobíme vše salátovou okurkou, bazalkou a rajčátky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!