Dršťky na smetaně
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 600 g předvařených drštěk
- 200-250 g kořenové zeleniny
- 1 cibule
- 80 g uzené slaniny + lžička sádla
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce mleté papriky
- cca 500 ml vývaru (hovězí)
- 100 g zakysané smetany
- 2 bobkové listy
- 4 kuličky nového koření
- sůl
- pepř
- špetka cukru
Postup Dršťky na smetaně
Postup přípravy receptu
-
Nakrájíme slaninu a cibuli nadrobno. Zeleninu nastrouháme najemno. Vyškvaříme špek s kouskem sádla a přidáme cibuli. Až zesklovatí, přisypeme zeleninu a chvíli restujeme.
Vmícháme papriku a mouku. Po chvíli zalijeme vývarem a přidáme koření. Vaříme cca15 minut a přidáme dršťky. Společně vaříme asi 10 minut.
Odebereme trochu omáčky a smícháme ji se smetanou. Smetanu vmícháme do omáčky a už vaříme jen krátce. Omáčku dochutíme a podáváme s knedlíky.