Kuřecí játra na smetaně se slaninou a čerstvou paprikou
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 500 g kuřecích jater
- 150 g slaniny
- 200 g čerstvé masité papriky
- 1 lžíci oleje
- 1 menší cibuli
- 1 lžičku sladké mleté papriky
- 2 prolisované stroužky česneku (kdo nemá rád, vynechá)
- Záklechtka:
- 2 lžičky solamylu
- 200 ml smetany
- Na dochucení:
- sůl
- mletý pepř
- na ozdobu lístky čerstvé petrželky
- na podlití vodu nebo vývar
Postup Kuřecí játra na smetaně se slaninou a čerstvou paprikou
Postup přípravy receptu
-
Játra opláchneme, očistíme od případných blanek a ve spoji rozřízneme. Cibuli a čerstvou papriku nakrájíme nadrobno. Slaninu nakrájíme na tenké nudličky a dáme ji osmahnout do hrnce na rozehřátý olej.
Přidáme nakrájenou cibuli a papriku a restujeme cca 2 minuty. Přidáme játra, necháme prudce zatáhnout, zasypeme paprikou a rychle promícháme.
Podlijeme 150 ml vody, zlehka osolíme a opepříme a za občasného promíchání dusíme pod pokličkou 15 minut.
Poté přidáme záklechtku, česnek, podle potřeby dochutíme a necháme 2 minuty projít slabým varem. Podáváme s knedlíkem nebo rýží.