Kuřecí játra na smetaně se slaninou a čerstvou paprikou

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

500 g kuřecích jater
150 g slaniny
200 g čerstvé masité papriky
1 lžíci oleje
1 menší cibuli
1 lžičku sladké mleté papriky
2 prolisované stroužky česneku (kdo nemá rád, vynechá)
Záklechtka:
2 lžičky solamylu
200 ml smetany
Na dochucení:
sůl
mletý pepř
na ozdobu lístky čerstvé petrželky
na podlití vodu nebo vývar

Postup přípravy receptu

  1. Játra opláchneme, očistíme od případných blanek a ve spoji rozřízneme. Cibuli a čerstvou papriku nakrájíme nadrobno. Slaninu nakrájíme na tenké nudličky a dáme ji osmahnout do hrnce na rozehřátý olej.

  2. Přidáme nakrájenou cibuli a papriku a restujeme cca 2 minuty. Přidáme játra, necháme prudce zatáhnout, zasypeme paprikou a rychle promícháme.

  3. Podlijeme 150 ml vody, zlehka osolíme a opepříme a za občasného promíchání dusíme pod pokličkou 15 minut.

  4. Poté přidáme záklechtku, česnek, podle potřeby dochutíme a necháme 2 minuty projít slabým varem. Podáváme s knedlíkem nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!