Borůvkový parfait s amarantem
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- 1/2 hrnku amarantu
- 1 lžíce třtinového cukru
- 2 bílé řecké jogurty
- 4 lžíce nahrubo nasekaných mandlí
- borůvky
- švestkový sirup
Postup Borůvkový parfait s amarantem
Postup přípravy receptu
-
Do hlubší pánve nasypte amarant a nasucho opékejte cca 5 minut. Po chvilce by Vám měly kuličky amarantu začít praskat a bělat jako popcorn.
Do pánve přilijte trošku vody a vsypte třtinový cukr. Nechte zkaramelizovat, odstavte z ohně a přikryjte pokličkou.
Připravte si dvě stejné skleničky. První vrstvu udělejte z bílého jogurtu, na tu přijde karamelový amarant, zase bílý jogurt, borůvky, nasekané mandle, bílý jogurt smíchaný se švestkovým sirupem, borůvky a nakonec zase mandle.
Takto připravený parfait nechejte vychladit v lednici a podávejte studený.