Chlebová polévka s kořenovou zeleninou a vejci
Recepty, PolévkySuroviny
- 2 lžíce oleje nebo 1 lžíce vepřového sádla
- 1 větší cibule nakrájená na tenké půlměsíčky
- 2 hrsti nahrubo nastrouhané kořenové zeleniny
- 5 krajíců chleba (-2 až 3 dny starého,nakrájeného na kostičky)
- 1 l libovolného vývaru/použila jsem uzený (nemáme-li,dáme horkou vodu)
- horká voda na případné naředění
- vejce (počet podle chuti)
- 3 prolisované stroužky česneku
- 1 hrst nakrájené zelené natě lahůdkové cibule
- sůl
- mletý pepř na dochucení
Postup Chlebová polévka s kořenovou zeleninou a vejci
Postup přípravy receptu
-
Na rozehřátém tuku necháme zesklovatět cibuli, přidáme kořenovou zeleninu a restujeme, dokud nepustí trochu barvy. Přidáme nakrájený chleba, zalijeme tekutinou a přikryté poklicí vaříme slabým varem 10 minut.
Poté šťouchadlem na brambory mírně promačkáme a podle potřeby naředíme na námi požadovanou hustotu. Přidáme hrst nakrájené natě, prolisovaný česnek,rozklepneme vejce a necháme 5 minut povařit. Podle potřeby dochutíme solí a pepřem a na talíři posypeme nakrájenou natí.