Krůtí kousky s hráškem a kapií
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 kg krůtích prsou
- sáček mraženého hrášku Bonduelle (400 g)
- 2 dlouhé kapie
- ½ litru kuřecího vývaru
- mletý zázvorový prášek
- olej
- sůl
- bílý pepř
- máslová jíška
Postup Krůtí kousky s hráškem a kapií
Postup přípravy receptu
-
Krůtí maso nakrájíme na kostky.
Osolíme, opepříme a bohatě posypeme mletým zázvorovým práškem a lehce polijeme slunečnicovým olejem. Maso dobře promícháme a vetřeme tak do něj koření.
Zprudka opečeme v pánvi s trochou másla a oleje. Opékáme, dokud nejsou krůtí kostky pěkně opečené a skoro hotové.
Na opečené maso nalijeme kuřecí vývar, přidáme rozmražený hrášek a na kostičky nakrájenou kapii.
Velmi lehce zahustíme světlou máslovou jíškou. Necháme společně za občasného promíchání probublávat asi 15 minut a na závěr před podáváním dle chuti a potřeby dochutíme solí, pepřem a oříškem másla. Příloha - jasmínová rýže.