Ledvinky na hříbkách
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 3 ledvinky
- 1/2 cibule
- 1/3 pórku (bílou i zelenou část)
- miska nakrájených hříbků
- 1/2 kostky masoxu
- olivový olej
- kmín
- čerstvý rozdrcený pepř
- sůl
Postup Ledvinky na hříbkách
Postup přípravy receptu
-
Ledvinky si připravíme jak jsme kdo zvyklí a nakrájíme si je na kousky. Na stejně velké kousky nakrájíme hříbky, cibuli nadrobno a pórek na proužky.
V kastrůlku si orestujeme cibulku, na ní dáme také orestovat ledvinky i pórek, přikryjeme, ztlumíme oheň a necháme chvíli dusit ve vlastní šťávě.
Pak přidáme připravené hříbky, kmín, pepř, masox, mírně zalijeme vodou a dusíme dál, dokud nejsou ledvinky a hříbky měkké tak akorát.
Do malého množství vody si dáme solamyl, nebo hladkou mouku a ledvinky zalijeme, zahustíme a přidáme si tolik vody, kolik potřebujeme šťávy (neděláme omáčku, ale šťávu). Teď teprve dosolíme, chvíli převaříme a můžeme konzumovat.