Kuřecí chlebíček s okurkou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 velké kuřecí prso
- 7 plátků tvrdého sýra
- 3 vejce
- 100 g Šumavského boku nebo anglické slaniny
- 1 lžička koření na mletá masa
- 1 lžíce škrobu
- kousek červené kapie
- 2 sladkokyselé okurky
- sůl
Postup Kuřecí chlebíček s okurkou
Postup přípravy receptu
-
6 plátků sýra nastrouháme na hrubo.
Prso omyjeme a naporcujeme. Oddělíme krátký sval a prso podélně rozkrojíme na 3 díly, které dobře naklepeme a mírně osolíme.
Silikonovou formu na biskupský chlebíček vyložíme Šumavským bokem a kuřecími plátky.
Krátký sval nakrájíme na velmi malé kostičky.
Vejce rozklepneme do misky, přidáme koření a škrob. Krátce metličkou prošleháme, vmícháme sýr a poté kostičky masa.
Do vyložené formy masem dáme polovinu sýrové směsi, poklademe kousky papriky, celými okurkami a zalijeme zbylou sýrovou směsí.
Plátek sýra rozpůlíme a položíme na povrch.
Přečnívající okraje masa a boku přeložíme přes sýrovou náplň a poklademe Šumavským bokem.
Formu vložíme do předehřáté trouby a při 170°C pečeme asi 90 minut. Podáváme s bramborovou kaší.