Kuřecí chlebíček s okurkou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 velké kuřecí prso
7 plátků tvrdého sýra
3 vejce
100 g Šumavského boku nebo anglické slaniny
1 lžička koření na mletá masa
1 lžíce škrobu
kousek červené kapie
2 sladkokyselé okurky
sůl

Postup přípravy receptu

  1. 6 plátků sýra nastrouháme na hrubo.

  2. Prso omyjeme a naporcujeme. Oddělíme krátký sval a prso podélně rozkrojíme na 3 díly, které dobře naklepeme a mírně osolíme.

  3. Silikonovou formu na biskupský chlebíček vyložíme Šumavským bokem a kuřecími plátky.

  4. Krátký sval nakrájíme na velmi malé kostičky.

  5. Vejce rozklepneme do misky, přidáme koření a škrob. Krátce metličkou prošleháme, vmícháme sýr a poté kostičky masa.

  6. Do vyložené formy masem dáme polovinu sýrové směsi, poklademe kousky papriky, celými okurkami a zalijeme zbylou sýrovou směsí.

  7. Plátek sýra rozpůlíme a položíme na povrch.

  8. Přečnívající okraje masa a boku přeložíme přes sýrovou náplň a poklademe Šumavským bokem.

  9. Formu vložíme do předehřáté trouby a při 170°C pečeme asi 90 minut. Podáváme s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!