Vepřové ledvinky na slanině

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

2 větší ledvinky
1 větší cibule
2 plátky uzené slaniny
kmín
pepř
sůl
1,5 lžíce hladké mouky na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové ledvinky očistíme od kanálků, spaříme, propláchneme a nakrájíme na cca 0.5 cm proužky.

  2. Slaninu nakrájíme na proužky a dáme vysmažit. Cibuli nakrájíme a dáme smažit ke slanině, přidáme kmín, podlijeme trochou vroucí vody a necháme vydusit, přidáme ledvinky, necháme je mírně zasmahnout, podlijeme a necháme dusit pod pokličkou asi 30 minut.

  3. Měkké ledvinky osolíme a opepříme, přilijeme rozšlehanou mouku s vodou a necháme krátce povařit. Podáváme s dušenou rýží nebo vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!