Kuřecí rarášci z Brna
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 500 g kuřecích prsou
- 2 vejce
- olej
- 2 PL solamylu
- 3 PL hladké mouky
- 3 PL sójové omáčky
- 3 PL plnotučné hořčice
- 1,5 dl piva
- 2 prolisované stroužky česneku
- 1 KL koření na Čínu
Postup Kuřecí rarášci z Brna
Postup přípravy receptu
-
Smícháme mouku, solamyl, sójovou omáčku, vajíčka, hořčici, pivo, česnek, čínské koření a pořádně promícháme (já použil elektrický šlechač). Vznikne marináda.
Maso nakrájené na kousky necháme marinovat v marinádě nejméně 1 hodinu, nejlépe do druhého dne.
Potom maso svižně osmažíme na oleji, necháme na ubrousku okapat a dáme na chvilku do nahřáté trouby. Po cca 10 minutách ho podáváme.