Kuřecí rarášci z Brna

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

500 g kuřecích prsou
2 vejce
olej
2 PL solamylu
3 PL hladké mouky
3 PL sójové omáčky
3 PL plnotučné hořčice
1,5 dl piva
2 prolisované stroužky česneku
1 KL koření na Čínu

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme mouku, solamyl, sójovou omáčku, vajíčka, hořčici, pivo, česnek, čínské koření a pořádně promícháme (já použil elektrický šlechač). Vznikne marináda.

  2. Maso nakrájené na kousky necháme marinovat v marinádě nejméně 1 hodinu, nejlépe do druhého dne.

  3. Potom maso svižně osmažíme na oleji, necháme na ubrousku okapat a dáme na chvilku do nahřáté trouby. Po cca 10 minutách ho podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!