Brambory s kapustou a slaninou

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

5-6 brambor cca 600 g
1/2 menší hlávky kapusty
100 g anglické slaniny
jarní cibulka nebo šalotka
3 stroužky česneku na plátky
horké mléko
máslo
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a dáme vařit do měkka. Mezitím nakrájíme slaninu na malé hranolky a cibuli na drobno.

  2. Na kousku másla vyškvaříme slaninu do křupava. Vytáhneme opečené kousky a do výpeku přidáme cibuli, česnek a kapustu, nakrájenou na proužky.

  3. Mírně podlijeme vodou z brambor a dusíme na skus. Brambory scedíme a rozmačkáme s horkým mlékem a máslem na kaši.

  4. Do připravené kaše zamícháme dušenou kapustu. Dochutíme pepřem a podáváme jednotlivé porce posypané křupavou slaninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!