Kuřecí stehno s dijonskou omáčkou a zeleninové knedlíky

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí stehna
sůl
pepř
máslo
cibule
kuřecí vývar podle potřeby
snítka rozmarýnu
rovná lžička kari
2 lžičky dijonské hořčice
smetana
Zeleninové knedlíky:
150 g cukety
150 g mrkve
sůl
pepř
3 vejce
máslo na vymazání zapékacích misek

Postup přípravy receptu

  1. Stehna osolíme a opepříme, opečeme na másle. Stehna vyjmeme, do šťávy přidáme nakrájenou cibuli, chvíli restujeme a stehna vrátíme do hrnce. Podlijeme vývarem, přidáme kari a rozmarýn a dusíme pod pokličkou doměkka. Když je maso měkké, vyndáme ho z hrnce a do šťávy přidáme hořčici a smetanu, promícháme a povaříme, přecedíme a propasírujeme. Omáčku zredukujeme.

  2. Cuketu i se slupkou a oloupanou mrkev nastrouháme na jemném struhadle, promícháme a osolíme. Necháme stát, aby zelenina pustila vodu. Pak vymačkáme, přidáme pepř a žloutky, dobře promícháme a vmícháme z bílků sníh. Misky vymažeme máslem a naplníme směsí. Dáme do hrnce s vodou tak, aby voda sahala do půlky misek a vaříme asi 20 minut. Knedlíky můžeme udělat i v mikrovlnné troubě asi 10 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!