Kuřecí stehno s dijonskou omáčkou a zeleninové knedlíky
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 kuřecí stehna
- sůl
- pepř
- máslo
- cibule
- kuřecí vývar podle potřeby
- snítka rozmarýnu
- rovná lžička kari
- 2 lžičky dijonské hořčice
- smetana
- Zeleninové knedlíky:
- 150 g cukety
- 150 g mrkve
- sůl
- pepř
- 3 vejce
- máslo na vymazání zapékacích misek
Postup Kuřecí stehno s dijonskou omáčkou a zeleninové knedlíky
Postup přípravy receptu
-
Stehna osolíme a opepříme, opečeme na másle. Stehna vyjmeme, do šťávy přidáme nakrájenou cibuli, chvíli restujeme a stehna vrátíme do hrnce. Podlijeme vývarem, přidáme kari a rozmarýn a dusíme pod pokličkou doměkka. Když je maso měkké, vyndáme ho z hrnce a do šťávy přidáme hořčici a smetanu, promícháme a povaříme, přecedíme a propasírujeme. Omáčku zredukujeme.
Cuketu i se slupkou a oloupanou mrkev nastrouháme na jemném struhadle, promícháme a osolíme. Necháme stát, aby zelenina pustila vodu. Pak vymačkáme, přidáme pepř a žloutky, dobře promícháme a vmícháme z bílků sníh. Misky vymažeme máslem a naplníme směsí. Dáme do hrnce s vodou tak, aby voda sahala do půlky misek a vaříme asi 20 minut. Knedlíky můžeme udělat i v mikrovlnné troubě asi 10 minut.