Bezlepkové bulky
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 250 g bezlepkové směsi RUMINI Universal
- 1 ks prášku do pečiva
- 1/2 lžičky soli
- 150g měkkého tvarohu
- 6 lžic mléka
- 1 vejce
- 6 lžic oleje (nejlépe olivového)
- semínka
- kmín
Postup Bezlepkové bulky
Postup přípravy receptu
-
Tvaroh smícháme s mlékem, vejcem a olejem.
Přidáme mouku a prášek do pečiva.
Vypracujeme hladké těsto.
Těsto zabalíme do fólie nebo do sáčku a dáme na 30 minut do lednice odpočinout.
Předehřejeme troubu na 200 stupňů.
Bochánky tvarujeme mokrýma rukama.
Na povrchu nařízneme lehce křížky a posypeme semínky nebo kmínem.
Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů asi 25 minut (dozlatova).