Bezlepkové bulky

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

250 g bezlepkové směsi RUMINI Universal
1 ks prášku do pečiva
1/2 lžičky soli
150g měkkého tvarohu
6 lžic mléka
1 vejce
6 lžic oleje (nejlépe olivového)
semínka
kmín

Postup přípravy receptu

  1. Tvaroh smícháme s mlékem, vejcem a olejem.

  2. Přidáme mouku a prášek do pečiva.

  3. Vypracujeme hladké těsto.

  4. Těsto zabalíme do fólie nebo do sáčku a dáme na 30 minut do lednice odpočinout.

  5. Předehřejeme troubu na 200 stupňů.

  6. Bochánky tvarujeme mokrýma rukama.

  7. Na povrchu nařízneme lehce křížky a posypeme semínky nebo kmínem.

  8. Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů asi 25 minut (dozlatova).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!