Můj rumový hrnec
Recepty, NápojeSuroviny
- Ovoce (jak postupně zraje):
- jahody
- třešně (sladké odpeckované)
- meruňky
- broskve
- mirabelky
- švestky
- hrušky (oloupané)
- ananas (čerstvý)
- pomeranče (oloupané)
- mandarinky
- (větší plody nakrájené na osminky)
Postup Můj rumový hrnec
Postup přípravy receptu
-
Ve větší míse smícháme ovoce s cukrem a necháme asi 1 hod. stát.
Potom je vložíme do sklenice nebo keramického hrnce a zalijeme rumem. Na 0,5 kg ovoce počítáme 25 dkg cukru, 3 dl rumu.
Nádobu je třeba dobře uzavřít, aby nevyprchal alkohol.
Netřepeme, nemícháme, otevíráme pouze tehdy, když chceme přidat další várku ovoce a to opět s cukrem a rumem. Obsah musí uzrát, takže pro NETRPĚLIVÉ můžeme ho začít konzumovat až 3 měsíce potom, co jsme přidali poslední dávku ovoce. Všechno se navzájem pěkně prolne, vydržíme-li trpělivě čekat a NEMLSAT !!!! předem, budeme mít začátkem prosince jedinečnou mňamku.
Tento recept není pochopitelně z mé hlavy, mám ho od babičky a poprvé byl zveřejněn v r. 1848.
Uložit do chladna.