Dršťky na paprice
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 1 kg předvařených drštěk
- 3 rajčata - nakrájená na kostky
- 1 zelená paprika - nakrájená na kostky
- 2 cibule - nakrájená na kostky
- 6 nasekaných stroužků česneku
- 800 ml horké vody
- olej nebo vepřové sádlo na smažení zeleniny
- Koření:
- cca 1/4 kávové lžičky černého mletého pepře
- 1 kávová lžička soli
- 1 kávová lžička Vegety
- 1/4 kávové lžičky celého (mletého) kmínu
- 1 polévková lžíce červené mleté papriky
- koření Maďarský guláš (dle vaší chuti)
- pálivá gulášová pasta, pouze minimum (dle vaší chuti)
- 1 kávová lžička červené mleté papriky a majoránka na konec vaření
Postup Dršťky na paprice
Postup přípravy receptu
-
Dršťky umyjeme.
Cibuli i nasekaný česnek osmažíme.
K cibuli přidáme mletou papriku a stáhneme ji ze sporáku, aby nezhořkla.
K cibuli přidáme nakrájená rajčata a papriku. Zeleninu krátce osmahneme.
K osmažené zelenině přidáme předvařené dršťky a kromě kávové lžičky mleté papriky a majoránky, přidáme ostatní koření a přísady. Jídlo podlijeme 800 ml horké vody a vaříme zhruba 1 hodinu.
Když je jídlo uvařené, přidáme k němu majoránku, kterou mezi dlaněmi rozdrobíme a přidáme ještě 1 kávovou lžičku mleté červené papriky.
Jídlo ochutnáme a dochutíme, je-li třeba, podle naší chuti a přílohu k němu zvolte sami. Můžou to být vařené brambory, kynuté knedlíky na páře i když já nejraději s chlebem.