Zapékaná batátovo-fenyklová směs s václavkami
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1 batát
- 1 fenykl
- 2 brambory
- 1/2 lžičky koření sumah
- 500 g václavek
- 1 cibule
- olej
- sůl
- fenyklová nať
- 250 g mascarpone
- 1 žloutek
- 2 vejce
- 2 lžíce kysané smetany
Postup Zapékaná batátovo-fenyklová směs s václavkami
Postup přípravy receptu
-
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme narezané podpňovky (václavky), osolíme a 10 minút podusíme (vydusíme vodu).
Batát a zemiaky nakrájame na maličké kocôčky, fenykel na rezance. Premiešame so soľou, sumah a vajcami. Dáme do olejom vymasteného pekáčika. Navrch rozložíme podpňovky. Zakryté pečieme v rúre na 180°C 20 minút.
Mascarpone premiešame s 2 lyžicami smotany, nasekanou fenyklovou vňaťou, troškou soli a žĺtkom. Navrstvíme na predpečnú zmes a odkryté dopečieme dozlata.