Zapékaná batátovo-fenyklová směs s václavkami

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 batát
1 fenykl
2 brambory
1/2 lžičky koření sumah
500 g václavek
1 cibule
olej
sůl
fenyklová nať
250 g mascarpone
1 žloutek
2 vejce
2 lžíce kysané smetany

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme narezané podpňovky (václavky), osolíme a 10 minút podusíme (vydusíme vodu).

  2. Batát a zemiaky nakrájame na maličké kocôčky, fenykel na rezance. Premiešame so soľou, sumah a vajcami. Dáme do olejom vymasteného pekáčika. Navrch rozložíme podpňovky. Zakryté pečieme v rúre na 180°C 20 minút.

  3. Mascarpone premiešame s 2 lyžicami smotany, nasekanou fenyklovou vňaťou, troškou soli a žĺtkom. Navrstvíme na predpečnú zmes a odkryté dopečieme dozlata.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!