Zapékaná plněná paprika
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 2 velké červené papriky
- 250 g vepřové kýty namleté
- 50 g slaniny
- 2 menší cibule
- 5 středně velkých žampionů
- 1/8 červeného vína (nemáte-li tak vody)
- 1 vejce
- 1 lžíce strouhanky
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 1 rovná lžička mletého kmínu
- 2 snítky tymiánu
- 1 lžička nasekané petrželky
- sůl
- mletý pepř
- 2 lžíce oleje
- nastrouhaný 40% sýr na posypání
Postup Zapékaná plněná paprika
Postup přípravy receptu
-
Slaninu nakrájíme na malé kostičky, dáme do kastrolku vyškvařit. Zpěníme na ní jednu jemně nakrájenou cibuli a přidáme žampiony, nakrájené na tenké plátky, kmín, mletou papriku, sůl, pepř, tymián, namletou vepřovou kýtu a strouhanku. Podlijeme vínem a chvíli podusíme, než se vyvaří šťáva. Necháme vychladnout, vyndáme tymián, vmícháme vejce a nasekanou petržel.
Červenou papriku omyjeme, rozpůlíme a zbavíme jádřinců. Dáme ji do vroucí vody asi na 7 minut vařit, pak ji vytáhneme a zchladíme ve studené vodě. Paprika musí být na půl měkká. Papiky naplníme masovou směsí a dáme do formy, kam jsme dali olej a druhou cibuli, nakrájenou na kolečka.
Troubu vyhřejeme na 200°C a dáme zapéct na 25 minut. Poté papriky posypeme nastrouhaným sýrem a necháme roztavit. Já k paprikám dávám šťouchané brambory, ale každý může uvařit brambory podle toho, jaké má rád.