Lehký salát s lososem

Recepty, Saláty

Suroviny

250 g malých nových brambor
1 svazek zeleného chřestu
1 filet čerstvého lososa
1 větší rajče
Na dresing:
1 lžíce kvalitního olivového oleje
1 lžíce dijonské hořčice
1 citron (1pl šťávy)

Postup přípravy receptu

  1. Brambory očistíme a i se slupkou je dáme do hrnce, zalijeme vodou, mírně osolíme a uvaříme do měkka.

  2. Poté brambory vyndáme, zchladíme a nakrájíme na velmi slabé plátky.

  3. Chřest uchopíme rukama za konce a mírným tlakem zlomíme. Spodní část můžeme použít na vývar nebo polévku, vrchní část pokrájíme na cca 2cm velké kousky, vhodíme do vroucí vody, necháme cca 2 minuty, zlijeme a vhodíme je do ledové vody, aby si chřest zachoval barvu a křupavost.

  4. Rajčata pokrájím na menší kousky (cherry rajčátka na čtvrtky).

  5. Lososa omyjeme, osušíme a pokrájím na stejně velké kousky (cca 2x2cm). Na pánvi osmahneme ze všech stran a jakmile změní barvu, vyndáme.

  6. V míse smícháme olej s hořčicí a šťávou

  7. . Mícháme tak dlouho, dokud se vše nespojí.

  8. Poté vložíme plátky brambor, okapaný chřest, rajčata a nakonec lososa. Opatrně promícháme a můžeme podávat buď okamžite nebo nechat 30 minut odležet v lednici (brambory pak do sebe natáhnou chuť marinády). Podáváme samotné jako lehkou večeři či oběd nebo jako přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!