Králičí závitkyWasabi
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 2 králičí stehna
- Náplň na 1 závitek:
- 4 ks sušených rajčat v oleji nakrájených nadrobno
- 5 ks velkých arašídů Wasabi nakrájených nadrobno
- silnější proužek másla
- Na šťávu:
- plátek másla
- 2 lahůdkové cibulky, bílou část na kolečka
- 4 ks sušených rajčat v oleji nakrájených na úzké proužky
- 1 lžíci oleje ze sušených rajčat
- 150 ml zeleninového vývaru (použila jsem z kostky)
- sůl
- zbylé zelené části lahůdkové cibulky na ozdobu
Postup Králičí závitkyWasabi
Postup přípravy receptu
-
Králičí stehna opláchneme, osušíme a vykostíme. Větší kousky ve vykostěném plátku ještě ostrým nožem opatrně prořízneme, abychom o trošku zvětšili plochu. Maso přes folii, nebo igelitový sáček zlehla po obou stranách naklepeme a velice mírně osolíme.
Na každý plát masa naneseme nakrájená rajčata a wasabi a položíme proužek másla. Zavineme do závitků, které zajistíme párátky.
V kastrolu si na rozehřátém másle zlehka orestujeme nakrájenou bílou část lahůdkové cibulky(pokud nemáme,tak použijeme polovinu obyčejné cibule nakrájené nadrobno).
Vložíme závitky a necháme je ze všech stran zatáhnut. Podlijeme vývarem(pokud nemáme, dáme stejné množství horké vody), přidáme proužky sušených rajčat a závitky přelijeme olejem z rajčat.
Přikryjeme poklicí a na mírném plameni dusíme 20minut. Poté poklici odstraníme a šťávu v hrnci zredukujeme na námi požadovanou hustotu. Dle potřeby dochutíme solí.
Ze závitků odstraníme párátka a závitky můžeme v polovině překrojit, ať je hezky vidět náplň. Podáváme se šťouchanými bramborami,posypané natí lahůdkové cibulky, nebo jinou čerstvou bylinkou.