Kuře pečené na dvojím celeru
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 3-4 kuřecí čtvrtky
- 1/2 menšího celeru
- malá sklenice sterilovaného celeru (330 g)
- velká cibule
- máslo (nešetříme)
- koření na kuře jsem smíchala:
- sladká paprika
- mletý pepř¨
- mletý kmín
- špetka kajenského pepře
- špetka zázvoru
- sůl
Postup Kuře pečené na dvojím celeru
Postup přípravy receptu
-
Maso můžeme nechat vcelku, ale já jsem ho v kloubu rozdělila na menší kousky. Každý potřeme připraveným kořením.
Do pekáčku dáme nakrájený celer a cibuli na kousky. Komu nevadí lehce sladkokyselá chuť, dá celer ze sklenice i s nálevem, jinak ho scedí.
Poklademe masem a plátky másla. Podlijeme lehce vodou, přikryjeme a pečeme na 190 stupňů cca 35-40 minut. Poté odklopíme a dopečeme dozlatova a do měkka.
Během pečení maso poléváme výpekem. Podáváme s různě upravenou bramborovou kaší, vařenými bramborami nebo s rýží.