Krémová polévka z řeřichy
Recepty, PolévkySuroviny
- 3 vaničky bio řeřichy
- 300 g brambor
- 2 stroužky česneku
- 2 PL oleje
- 500 ml zeleninového nebo kuřecího vývaru
- 200 ml 33% smetany (zakysaná smetana)
- nastrouhaný muškátový oříšek
- čerstvě mletý pepř
- sůl
- citronová šťáva
- voda nebo mléko, dle potřeby
Postup Krémová polévka z řeřichy
Postup přípravy receptu
-
V hrnci na oleji zesklovatíme nadrobno nakrájenou cibuli, česnek, zaprášíme moukou a uděláme zlatavou jíšku. Přidáme vývar, na kostičky nakrájené brambory, 2/3 řeřichy, přivedeme k varu a pod pokličkou vaříme cca 15 minut.
Když jsou brambory měkké, odstavíme hrnec ze sporáku a tyčovým mixerem vše rozmixujeme dohladka. Přilijeme smetanu, dochutíme muškátovým oříškem, pepřem, citronovou šťávou a chvilku ještě provaříme.
Polévku podáváme jen tak nebo s pošírovaným (ztraceným) vejcem a ozdobíme ji lžičkou řeřichy.