Jablečný dort s medem a skořicí
Recepty, DortySuroviny
- 540 g hladké mouky
- 3 lžičky jedlé sody
- špetka soli
- 188 g másla
- 350 g cukru krystal
- 1-2 lžíce medu
- 3 vejce
- 3 jablečné přesnídávky
- lžička skořice (kdo nemá rád, nemusí být)
Postup Jablečný dort s medem a skořicí
Postup přípravy receptu
-
V míse vyšleháme změklé máslo s cukrem. Přidáme vejce, med a vymícháme hladký krém. Do něj pomalu zaděláváme mouku smíchanou se sodou a skořicí. Nakonec lehce vmícháme jablečné pyré.
Troubu předehřejte na 175°C.
Otevírací velkou dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Přendáme do ní těsto, uhladíme a pečeme 50 až 60 minut.
Hotový dort (poznáme píchnutím špejle) necháme úplně vychladnout. Poté 2x rozřízneme a jedno patro potřeme marmeládou a druhé krémem, do kterého zamáčkneme kompotované broskve. Zbylý krém naneseme na broskve a přiklopíme vrškem korpusu.
Zdobíme podle vlastní fantazie, já použila kombinaci tmavé a bílé čokolády.