Čokoládový tunel plněný roládou

Recepty, Moučníky

Suroviny

Roláda:
3 vejce
75 g moučkového cukru
75 g hladké mouky
jahodový kompot(na potření)
Těsto na tmavý chlebíček:
170 g másla
160 g krupicového cukru
1 vanilkový cukr
5 vajec
100 g hladké mouky
špetka soli
1 lžička prášku do pečiva
3 lžíce práškového kakaa
180 g strouhaných lískových oříšků
1 lžíce rumu

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve upečte světlou roládu. Celá vejce vyšlehejte s cukrem a zvolna vmíchejte do pěny mouku. Těsto rozetřete na plech s pečicím papírem a plát upečte ve vyhřáté troubě na 200°C. Mírně zchladlý plát potřete zavařeninou a zarolujte ho.

  2. Dále si připravte těsto na tmavý chlebíček. Máslo vyšlehejte s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny, postupně do něj přidejte oddělené žloutky, rum a nakonec vmíchejte směs mouky s prosátým kakaem, strouhanými ořechy a práškem do pečiva. Těsto dobře promíchejte a vylehčete našlehaným sněhem z bílků.

  3. Formu na chlebíček vytřete tukem a vysypte hrubou moukou. Dovnitř nalijte polovinu tmavého těsta, uložte na ně připravenou roládu a zalijte ji zbytkem těsta. Vše vložte do vyhřáté trouby a pečte při 170°C asi 40 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!