Čokoládový tunel plněný roládou
Recepty, MoučníkySuroviny
- Roláda:
- 3 vejce
- 75 g moučkového cukru
- 75 g hladké mouky
- jahodový kompot(na potření)
- Těsto na tmavý chlebíček:
- 170 g másla
- 160 g krupicového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 5 vajec
- 100 g hladké mouky
- špetka soli
- 1 lžička prášku do pečiva
- 3 lžíce práškového kakaa
- 180 g strouhaných lískových oříšků
- 1 lžíce rumu
Postup Čokoládový tunel plněný roládou
Postup přípravy receptu
-
Nejprve upečte světlou roládu. Celá vejce vyšlehejte s cukrem a zvolna vmíchejte do pěny mouku. Těsto rozetřete na plech s pečicím papírem a plát upečte ve vyhřáté troubě na 200°C. Mírně zchladlý plát potřete zavařeninou a zarolujte ho.
Dále si připravte těsto na tmavý chlebíček. Máslo vyšlehejte s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny, postupně do něj přidejte oddělené žloutky, rum a nakonec vmíchejte směs mouky s prosátým kakaem, strouhanými ořechy a práškem do pečiva. Těsto dobře promíchejte a vylehčete našlehaným sněhem z bílků.
Formu na chlebíček vytřete tukem a vysypte hrubou moukou. Dovnitř nalijte polovinu tmavého těsta, uložte na ně připravenou roládu a zalijte ji zbytkem těsta. Vše vložte do vyhřáté trouby a pečte při 170°C asi 40 minut.